Coase-ţi ia! La Şezătoare! La Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”

Coase-ţi ia! La Şezătoare! La Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”

Centrul pentru Culturã şi Arte ”Carmen Saeculare” Neamţ organizeazã, pentru al doilea an consecutiv, cursuri de cusut ie tradiţionalã, sub genericul ”Coase-ţi ia! La Şezãtoare”.
Noutatea faţã de anul trecut este cã aceste cursuri se desfãşoarã acum într-o salã dotată cu un rãzboi de ţesut, covoare tradiţionale dar şi alte obiecte de uz tradiţionale care pot fi surse de inspiraţie.
”În cadrul centrului funcţioneazã, de aproape un an, un adevãrat club al pasionatelor de artã popularã din Piatra Neamţ, care se reunesc sãptãmânal, sub îndemnul ”Coase-ţi ia! La Şezătoar”, pentru a duce mai departe o artã tradiţionalã reînviatã în ultima perioadã. Anul acesta s-au întâlnit din nou, dar, acum, într-un decor potrivit, care aminteşte de interioarele vechilor case ţãrãneşti”, a declarat Carmen Elena Nastasã, directorul Centrului pentru Culturã şi Arte ”Carmen Saeculare” Neamţ.

Activitatea se desfãşoară în sala cursurilor de artã popularã ”Şezãtoarea”. Proiectul ”Coase-ţi ia!” are ca scop revitalizarea unei îndeletniciri tradiţionale specifice zonei judeţului Neamţ ţi readucerea în prim plan a celei mai frumoase piese de port popular românesc. Sezatoare 3

Un comentariu la "Coase-ţi ia! La Şezătoare! La Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”"

  1. Leonte ionela   18 iunie 2017 la 21:09

    Bună ziua,cum aş putea intra şi eu în echipa dumneavoastră frumoasă?

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.