ISSN 2457 - 3973

Ce a spus premierul Grindeanu despre vizita la Mănăstirea Agapia! Și premierul Republicii Moldova a făcut o remarcă!

Premierul Sorin Grindeanu a caracterizat, joi, vizita comună pe care miniștrii Guvernelor României și Republicii Moldova au făcut-o la mănăstirea Agapia drept partea spirituală care unește cele două state.

“A fost un moment la fel de important ca și cel de la Piatra Neamț, de data aceasta fiind pe partea spirituală, care și ea ne unește. Am vrut să privim această vizită la mănăstirea Agapia, înseamnă iubire tradus, ca partea spirituală care unește România și Republica Moldova, dincolo de chestiunile concrete și proiectele comune concrete pe care le-am discutat la Piatra Neamț”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

El s-a arătat bucuros că a revenit la această mănăstire după 10 ani, remarcând că “s-au schimbat câteva lucruri în bine” și că atmosfera în acest lăcaș de cult este una “dătătoare de speranță”.

La rândul său, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a menționat că vizita sa în România ar fi fost incompletă, dacă nu ar fi fost inclusă în ea și mănăstirea Agapia.

“Din punctul meu de vedere, dacă nu vedeam această mănăstire, această vizită era una incompletă pentru că am reușit să discutăm foarte calitativ toate proiectele care sunt în derulare și țin de cooperarea bună dintre România și Republica Moldova. Dacă era lipsă această parte spirituală, această atmosferă divină pe care am găsit-o aici la această mănăstire, cred că ceva nu era complet”, a spus acesta, potrivit sursei menționate. FB_IMG_1490291639332

La Agapia, cei doi premieri au vizitat mănăstirea, au aprins o lumânare, după care au avut un dejun de lucru. La sosire, ei au fost întâmpinați de către mitropolitul Moldovei, Teofan.

“Sunt mandru si onorat ca am fost astazi gazda pentru doua Guverne, Guvernul Romaniei si cel al Republicii Moldova. La Consiliul Judetean Neamt s-a desfasurat o sedinta comuna, premierii Sorin Grindeanu si Pavel Filip, insotiti de detinatorii celor mai importante portofolii din cele doua cabinete, abordand teme de interes major pentru cele doua state. Le multumesc Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si Inaltpreasfintitului Ioachim Bacauanul, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului pentru primirea calduroasa pe ne-au facut-o la Manastirea Agapia. Prin organizarea unui eveniment de o asemenea anvergura, am reusit sa transformam astazi judetul Neamt in centrul politic al tarii”, a declarat liderul PSD Neamț şi preşedinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.FB_IMG_1490291967169

    Articolul anterior

    Premierul Grindeanu: ”Ionel Arsene este un om care va marca pozitiv dezvoltarea județului Neamț”

    Articolul următor

    Primarul Daniel Harpa: A fost aprobată finanțarea ANL pentru 40 apartamente!

    Un comentariu

    • Felicitari presedintelui Arsene.Astazi s-a dat ora exacta pentru Rominia Mare la Neamt.

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular