Captură de aproape 6.500 pachete de țigări de contrabandă la Roman

Captură de aproape 6.500 pachete de țigări de contrabandă la Roman
În dimineața zilei de 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Roman au depistat în trafic un autoturism, în care au fost găsite 128.800 ţigarete fără banderole de marcare fiscală, în valoare de circa 77.280 lei.
În cadrul unei acțiuni organizate pe raza municipiului Roman, o patrulă de ordine publică a oprit un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, care era condus de către un bărbat de 35 de ani, din Prahova.
Polițiștii au controlat autoturismul, ocazie cu care în habitaclul mașinii, pe bancheta din spate şi în portbagaj au fost identificate mai multe pachete de ţigări, care nu aveau aplicate banderole de marcare fiscală.
Cazul a fost preluat de ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, care au confiscat marfa, 6440 de pachete de țigări, susceptibilă a proveni din contrabandă și au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, faptă prevăzută de Legea 227/2015.
Totodată polițiștii au luat măsura confiscării speciale a autoturismului depistat în trafic și folosit la săvârșirea faptei.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.