Autorul dublei crime de la Războieni, reținut de procurori! Polițistul care l-a prins, declarat eroul zilei!

Autorul dublei crime de la Războieni, reținut de procurori! Polițistul care l-a prins, declarat eroul zilei!

Individul din Războieni care și-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit mama dar și pe un vecin a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii criminaliști ai Parchetului Neamț. Bărbatul urmează să fie propus, joi, pentru arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile.

În paralel, vor continua audierile și cel mai probabil va fi dispusă o expertiză psihiatrică dată fiind gravitatea faptei. Autorul dublei crime este acuzat de infracțiunile de omor, tentativă de omor și ultraj. El și-a omorât mama cu mai multe lovituri de cuțit. Aceasta a apucat să strige după ajutor iar un vecin care a venit să vadă ce se întâmplă a fost ucis și el cu cuțitul. Soția autorului a fost rănită grav după ce alarmată de țipete a ieșit în curtea casei. Totodată, un polițist a fost rănit cu cuțitul în momentul în care a încercat imobilizarea autorului.

Pe de altă parte, șeful postului de poliție din Tupilați, care a intervenit pentru prinderea criminalului, a fost declarat eroul zilei de ieri. Totodată, prefectul Vasile Panaite l-a felicitat pentru curajul arătat într-o situație atât de periculoasă.

”Îl felicit pe agentul șef principal Toma Vleoangă, şeful Postului de Poliţie Tupilaţi, care a intervenit prompt pentru a imobiliza un bărbat agresiv, înarmat cu un cuțit, care reprezenta un adevărat pericol pentru comunitatea din Războieni. În mai puțin de 10 minute de la apelul prin 112, polițistul a reușit să îl prindă pe individ. Sunt convins că polițiști ca Toma Vleoangă sunt în tot județul iar nemțenii pot avea încredere în ei și se pot baza pe intervenția profesionistă a acestora”, a declarat prefectul Vasile Panaite. 

“M-am mai confruntat cu situaţii şi intervenţii riscante în cei aproape 20 de ani de experienţă în poliţie, însă aceasta a fost cea mai dificilă. Tot ce a contat a fost salvarea persoanelor aflate în pericol, având în vedere că, la momentul sosirii noastre, agresorul se manifestă violent. Nu am ezitat niciun moment când am făcut uz de armă, tocmai pentru a evita consecinţe mult mai grave”, a povestit agentul șef principal Toma Vleoangă. 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.