Anchetă la Spitalul Roman după apariţia unui filmuleţ halucinant! Un bătrân imploră ajutorul medicilor dar nu este băgat în seamă!

Anchetă la Spitalul Roman după apariţia unui filmuleţ halucinant! Un bătrân imploră ajutorul medicilor dar nu este băgat în seamă!

Primarul interimar al municipiului Roman, Lucian Micu, a cerut conducerii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman să efectueze ”urgent” o anchetă după apariţia în mediul on-line a unui filmuleţ halucinant. În imagini se vede cum un bătrân, sprijinit într-un baston, stă în faţa uşii Unităţii de Primiri Urgenţe şi imploră ajutorul cadrelor medicale. Omul se vaită că moare şi că nu mai suportă durerea însă uşa de la UPU îi este trântită în nas.

După aproape trei ore de aşteptare, timp în care nimeni nici măcar nu îl ascultă pe om, acesta este luat de o persoană particulară şi dus cu maşina acasă la el.

Filmuleţul a scandalizat opinia publică şi spre seară, primarul interimar Lucian Micu a avut o reacţie pe pagina de socializare a Primăriei Roman.

”În urma sesizărilor primite de la romașcani cu privire la situația unui bătrân care s-a prezentat la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman și care, conform declarațiilor martorilor, nu a primit îngrijirile medicale, primarul Lucian Ovidiu Micu a dispus luarea unor măsuri urgente. În cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență de vineri seară, primarul Romanului a cerut conducerii Spitalului să clarifice situația și să pună pe primul loc pacientul. Reprezentanții unității medicale au demarat deja o anchetă internă, iar rezultatele acesteia vor fi comunicate în cel mai scurt timp”, se arată în postare.

Şi secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a cerut conducerii spitalului să „clarifice situaţia” însă filmuleţul postat pe internet este mai mult decât elocvent.

Nu generalizăm, sunt suficient de multe cadre medicale care îşi respectă meseria şi mai ales empatizează cu suferinţa oamenilor, dar în România încă există concepţia bivalentă că dacă nu dai şpagă, nu te ajută nimeni!

2 comentarii la "Anchetă la Spitalul Roman după apariţia unui filmuleţ halucinant! Un bătrân imploră ajutorul medicilor dar nu este băgat în seamă!"

  1. Anonim   9 ianuarie 2017 la 2:32

    Niște nesimțiți, dacă nu dai șpagă, mori i fata lor, sai ia naiba de medici, eu unul i as bate în spital, după ce se plătesc atâtea taxe și impozite di banii noștri mai faci figuri și te tratează cu greata, ca vezi doamne cine îs eu și asa mai departe, asta e România tara tuturor posibilităților

    Răspunde
  2. Viorica   8 ianuarie 2017 la 1:07

    Am rămas fără cuvinte. Dacă venea cu o cunoștință sau dădea plicul nu mai aștepta săracul. Ai rămân fără cuvinte citind replica spitalului. Caci l-au dus acasă cu salvarea. Când pe Facebook am văzut fotografie cu domnul care l-a dus acasă. Rușine .

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.