Analiză la PMP Neamț: ”Protocolul cu PSD a costat!” Bichineț despre Amedeo Dulamă: ”Are mortul în casă! E rușinos ca din vicepreședinte să nu obții nimic la parlamentare!”

Analiză la PMP Neamț: ”Protocolul cu PSD a costat!” Bichineț despre Amedeo Dulamă: ”Are mortul în casă! E rușinos ca din vicepreședinte să nu obții nimic la parlamentare!”

Deputatul Corneliu Bichineț, președintele interimar al filialei PMP Neamț, a făcut, sâmbătă, într-o conferință de presă, o primă analiză cu public a rezultatelor slabe obținute de filială la alegerile parlamentare.

Numit de la centru în locului lui Laurențiu Dulamă, Bichineț a spus că nu este interesat de vreo funcție în organizația de la Neamț și după alegerile de la mijlocul lunii mai, se va reîntoarce la Vaslui unde conduce filiala județeană.

”La Vaslui, unde sunt președinte, am câştigat mandatul de deputat doar cu 20 consilieri locali obținuți după alegerile locale. La Neamț, datorită alegerilor locale, colegii au obţinut un scor bunişor, au impus un viceprimar şi 2 consilieri locali. După fializarea fuziunii cu UNPR, vom aveam încă un consilier care acum, săracul, e între ciocan şi nicovala, nu şi-a găsit nici calea, nici vocaţia. La judeţ, PMP a putut impune 2 consilieri judeţeni. Eu nu sunt uzurpator, nu am venit să ocup vreo funcţie sau să mă intereseze ceva pentru mine în Neamţ. Voi conduce organizaţia atât cât va fi nevoie şi cei mai buni dintre oameni vor intra în structura de conducere, alții care nu au putut demonstra ce pot. Deocamdată, pentru noi este perioada când s-au declanşat alegerile în comune, oraşe şi municipii. La mijlocul lunii mai, dacă vor fi întrunite condiţiile, vom avea alegerile la judeţ”, a spus deputatul Bichineț. Corneliu Bichinet

Cât privește rezultatul slab obținut de PMP Neamț la alegerile parlamentare, Corneliu Bichineț a vorbit, între altele, și de lipsa organizațiilor din peste 40 de comune.

”Erau auspicii ca PMP să crească după alegerile locale ceea ce nu s-a întâmplat. La municipiu a scăzut cu 20 la sută iar la judeţ nu a trecut pragul electoral. Vom face o analiză cauzală, pe documente şi statistici, fără exagerări, şi după ce găsim rezolvarea, vom lua drumul cel mai bun pentru ca organizaţia să se întărească. Din studiul documentelor ce mi-au fost puse la dispoziţie, PMP Neamţ nu are organizații în cel puţin 40 localităţi. Deci de acolo nu au venit voturi. Nu vom face alegeri la judeţ cu jumătate din organizaţiile comunale. Din alte 40 avem scoruri slabe, de 2 la sută. Era mai bine dacă nu avea organizaţii deloc. Acum i-am răvăşit puţin pe colegii de la municipiu, cred că este bine. Voi face la fel și la Roman, se stă într-o toropeală. Unii care după locale au ajuns în funcţii aşa cum au ajuns, au amorţit. Vicepresedintele Dulamă a zis că e suficient că a ajuns pe funcție. Este rușinos ca din vicepreședinte să nu obții mare lucru, mai ales că organizației i-au dat târcoale niște nume sonore. Cap de lista trebuia să fie o doamnă sau un tânăr, nu el”, a spus Corneliu Bichineț.

Președintele interimar al PMP Neamț a subliniat că statutul partidului este ”necruțător” și că cine nu îl va respecta sau se va subordona altor partide, va fi exclus.

”Amedeo Dulamă a aflat cu bucurie ca ceilalţi 19 președinți de filială care au fost daţi puţin afară… Acum ”are mortul în casă”. Săptămâna viitoare se duce pe muntele Athos să se reculeagă și sper să vină acasă liniștit. Nu cred că își va pune singur ștreangul de gât”, în același context.

Alegerile pentru conducerea filialei județene vor avea loc la mijlocul lunii mai iar pentru funcția de președinte și-au anunțat intenția de a candida Laurențiu Dulamă, Ștefan Burlacu și Costache Lupu.

La municipiu, singurul candidat anunțat este președintele interimar al PMP Piatra Neamț, Cristi Sauciuc.

Un comentariu la "Analiză la PMP Neamț: ”Protocolul cu PSD a costat!” Bichineț despre Amedeo Dulamă: ”Are mortul în casă! E rușinos ca din vicepreședinte să nu obții nimic la parlamentare!”"

  1. bichi   27 februarie 2017 la 14:06

    Ferea,Teteo c-a venit nebunul CHIORULUI !

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.