ISSN 2457 - 3973

Amendă record pentru şoferul unui camion plin cu lemne fără acte!

În noaptea de 24/25.03.2016, în jurul orelor 00.20, o patruă de ordine si siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Bicaz au oprit pentru control, pe strada Capşa, o autoutilitară ce tracta o remorcă încărcată cu material lemnos.
În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că datele înscrise în avizul de însoţire nu corespundeau din punct de vedere al cantităţii şi al speciei cu materialul lemnos transportat. Conducătorul auto, un bărbat de 36 de ani, din Bicaz Chei nu s-a supus indicaţiilor poliţiştilor de a-i urma la Ocolul Silvic Bicaz, pentru inventariere, ci şi-a continuat deplasarea înspre Piatra-Neamţ.
Imediat a fost solicitat sprijinul patrulelor din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ care, în jurul orelor 01.11, au oprit auto utilitara, reuşindu-se inventarierea materialului lemnos. Cantitatea de 67,38 metri cubi cherestea răşinoase, în valoarea de circa 40.000 lei , a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Vaduri.
Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat, conform Legii 171/2010, cu amendă de 9.000 lei pentru săvârşirea contravenţiilor: transportul materialelor lemnoase care nu corespund din punct de vedere cantitativ si/sau calitativ ori din punctul de vedere al speciei cu datele înscrise în avizul de însoţire, nerespectarea de către emitenţi a prevederilor legale privind modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase şi refuzul transportatorului de a transporta materialele lemnoase retinute în vederea confiscării la locul indicat de agentul constatator.

Articolul anterior

Acesta este anunțul oficial al ApaServ cu privire la întreruperea apei în Piatra Neamț!

Articolul următor

Primăria pregăteşte apă pentru bătrânii netransportabili şi dispecerat de urgenţă! Vezi numărul de telefon!

3 Commentarii

  • 67 metri cubi? rușine, o nimica toată pe lângă ce iau alții, mai ales cu acte în „regula”.

  • Trebuie confiscată și mașina.

  • Faceti un calcul cat vine in tone camion+remorca+masa lemnoasa si o sa va dati seama de ce sosele nu rezista dupa ce au fost „reparate”…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular