ALERTĂ!!! Avertizare de ninsori viscolite în Neamț!

ALERTĂ!!! Avertizare de ninsori viscolite în Neamț!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben de ninsori viscolite în zone montane din 23 de județe. Atenționarea este valabilă din această seară până joi dimineață.

Zonele vizate de atenționare sunt: Neamț, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Suceava, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Sălaj și Caraș-Severin.

În intervalul 27 decembrie, ora 20:00 — 29 decembrie, ora 10:00, în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent și vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60 — 70 km/h, iar pe creste 80 — 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

De asemenea, intensificări ale vântului și precipitații în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala și în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Începând cu data de 29 decembrie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest, iar vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-est.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.